Till dig som har barn som ska börja förskoleklass på Backebo ht 2020

Varmt välkomna till Backeboskolan!
Till hösten börjar ditt barn i förskoleklass och kanske även på fritids. För att starten på Backebo ska bli så bra som möjligt har vi här samlat lite viktig information och viktiga datum att notera i kalendern.

Besök på skolan – 19 maj / INSTÄLLT p.g.a. Covid-19
Redan nu i vår är ni välkomna på en första träff. Ni har då chansen att tillsammans med ert barn leka, fika samt få en första glimt av klasskompisar, pedagoger och lokaler.
Denna träff äger rum tisdagen den 19 maj kl 16-17.

Skolstart med tårtkalas – 19 augusti
Att börja första skoldagen med sång och tårtkalas är en viktig och uppskattad tradition hos oss där vi firar att skolan börjar och att vi har ett nytt och härligt skolår framför oss där både föräldrar och barn deltar. Varje familjs bidrag är att baka en tårta, vi brukar komma upp i ca 100 tårtor denna dag. Programmet pågår kl 9-11. Därefter slutar barnen för dagen.

Inskolning i förskoleklass – 20-21 augusti
Inskolningen sker utan föräldrar, men det är bra om ni finns i närheten och är nåbara via telefon.
Tor 20 aug       9-10.30
Fre 21 aug       9-11.10 inkl lunch
Därefter har barnen undervisning efter ordinarie schema; 8.10-11.10

Inskolning på fritids – 24-25 augusti
För de barn som är anmälda till fritidshemmet sker en egen inskolning dit.
Mån 24 aug        11.10-14
Tis 25 aug            11.10-14

Du som förälder känner ditt barn bäst och får därefter avgöra om du tror att ditt barn behöver gå kortare dagar ytterligare en tid. Känner du dig osäker så är du förstås välkommen att rådgöra med oss.

Behov av omsorg före 24 augusti
Skulle ni ha behov av omsorg tidigare än den 24 augusti behöver ni anmäla detta till oss senast den 20 maj. Ni anmäler detta genom att skicka ett mail till: jessica.grandin@backeboskolan.se
Inskolning planeras då in beroende på vilket datum barnet börjar.

Kontakt
Har du några frågor så är du välkommen att kontakta Jessica Grandin, rektor; jessica.grandin@backeboskolan.se
Vi hoppas på ett gott samarbete mellan hem och skola ser fram emot att träffa er allihop!

Vänliga hälsningar,
Kollegiet på Backebo