Köanmälan

Här har du läsa om hur du går tillväga för att ställa ditt barn i kö och ansöka om plats hos oss. Eftersom de formella regelverken är olika för förskola respektive skola så är det också separata köer till dessa. Det innebär att om ni önskar att ert barn ska börja på vår förskola och sedan gå vidare till vår förskoleklass, behöver ni ansöka om plats till båda enheterna.
Har du några frågor om ansökan och vår kö, kontakta då vår skoladministratör isa.bohlin@backeboskolan.se

Förskolan

För att få plats i vår förskola anmäler du ditt barn via Nacka kommuns gemensamma kösystem, Nacka24. När vi får en ledig plats på vår förskola så erbjuds det barn som står först i kommunens kö platsen. Om familjen tackar nej så går frågan vidare till nästa sökande i kön. Det går inte att ställa sig i kö till en särskild förskola.
Nacka kommuns kösystem

Grundskolan

För att få skolplats på vår grundskola behöver du vara anmäld i vår interna kö. Det kan du göra när som helst under året genom att fylla i vår köansökan. Kriterierna för antagning vid skolval är anmälningsdatum till kön samt syskonförtur. Själva skolvalet gör du via Nacka24.
Ställ ditt barn i kö
Nacka24