Organisation

Vi är en fristående, icke vinstdrivande, förskola och grundskola som drivs av föreningen Backeboskolan Ekonomisk förening. Huvudman för förskolan och skolan är föreningens styrelse. Skolan startade 1993 och sedan 2015 ingår även en förskola i enheten.

Förskolan

Vår förskola har plats för ca 30 barn fördelade på två avdelningar, en för de allra yngsta och en för de lite äldre. Förskolan ligger i en delvis K-märkt gammal ättiksfabrik vilket skänker karaktär. Vår fina gård består av naturmark och närheten till skog och hav gör att vi ofta är ute, året runt.

Mån-ons 7-17.30
Tors-fre 7-17.00

Grundskolan

Vi erbjuder plats för ca 170 barn i åk F-6. Fritidshemmet är en integrerad del av skolan och erbjuder kvalitativa aktiviteter efter skoltid. Skolan ligger i en skogsbacke med utsikt över Rörsundsviken. På skolgården porlar en bäck och vi  är ute mycket, året runt.

Mån –fre 7.30-17.00

Personal

Våra medarbetare är vår främsta styrka. Här arbetar cirka 35 personer som genom sin kompetens och sitt engagemang gör Backeboskolan till vad den är. Vi jobbar hårt med att rekrytera de allra bästa, och att sedan behålla dem.
Så här säger några av medarbetarna om att jobba på Backebo:

Jag uppskattar Backebo för den härliga atmosfären som gör att vi vuxna alltid vill fortsätta utvecklas och lära oss mer.
Åsa Rosenquist, förskollärare

Det finns ingen annan skola där jag sett ett sådant proffesionellt samarbete, lärare emellan. Det står många smarta och kreativa hjärnor bakom varje lektion som eleverna får uppleva.
Elin Lind, specialpedagog

Jag är stolt över hur vi anpassar utveckling och lärande utifrån varje elevs unika behov. Här ska alla kunna bli sitt bästa jag.
Marie Husbom, fritidshemspedagog

Föreningen

Backeboskolan drivs av en ekonomisk förening där både personal och vårdnadshavare kan välja att vara medlemmar.
Om du som vårdnadshavare väljer att vara medlem så förväntas du delta i fyra arbetsdagar under varje läsår. Under dessa dagar bidrar vårdnadshavarna genom sin arbetskraft tlll att göra barnens lärmiljö extra fin. Som tack för hjälpen bjuds du på en god och vällagad lunch, men den största vinsten är ändå barnens glädje över att veta att det är deras föräldrar som varit och gjort så fint. Som medlem har du också rösträtt vid föreningsstämman som äger rum i november varje år.

Ansök om medlemskap

Styrelse

Styrelsen är förskolans och skolans huvudman. Den består av fem ledamöter och två suppleanter utöver ordföranden.

Lennart Andersson, ordförande
Jessica Grandin, ledamot