Vad roligt att du är intresserad av Backeboskolan. Här har vi samlat information om hur du går tillväga för att ställa dig i kö och ansöka om plats hos oss. Eftersom de formella regelverken är olika för förskola respektive skola så har vi varit tvungna att separera dessa. Har du några frågor om ansökan och vår kö, kontakta då vår administratör isa.bohlin@backeboskolan.se

Grundskolan

För att få skolplats på Backeboskolan måste du stå i vår interna kö. Kriterierna för antagning vid skolval är anmälningsdatum till kön samt syskonförtur. Själva skolvalet gör du via kommunens system Mitt Skolval.
Ställ ditt barn i kö

Förskolan

Till förskolan ställer du ditt barn i kö via Nacka kommuns kösystem. Så snart vi har en plats ledig så erbjuds det barn som står först i kommunens kö platsen. Om familjen tackar nej så går vi vidare till nästa. Syskonförtur gäller om barnet börjar hos oss direkt efter föräldraledighet. Har barnet hunnit börja på annan förskola så gäller däremot inte syskonförtur. Detta är Nacka kommuns regelverk, så frågor om detta ställs till utbildningsenheten; 08-718 80 00.
Ansökan köplats i Backeboskolan