Efter en härlig sommar hägrar ett nytt läsår på Backeboskolan och skolan börjar den 17 augusti. Vi firar som vanligt skolstarten storslaget genom att med sång ta emot de nya ettorna som kommer med båt och sedan ett jättelikt tårtkalas för alla. Upplägget kan komma att ändras med hänsyn till Covid-19, men just nu hoppas vi på att kunna genomföra det så som vi brukar.

Detta gäller för respektive klass:

Åk 1
9.00 Samling vid Kummelnäs brygga iklädda flytvästar, för att därifrån åka båt till bryggan i skolviken, där alla andra elever samt föräldrar och personal tar emot med sång.

Förskoleklass samt åk 2-6
9.00 Samling på stora trappan för att öva sånger.
Ca 9.30 Vi går ner till bryggan och tar emot båten med sång och musik. Alla elever går med sin lärare.

Samtliga elever
När båten kommit tryggt i hamn fortsätter skolstarten för samtliga elever på följande sätt:
Ca 10.00 Upprop i klassrummen.
Ca 10.30 Tårtkalas på skolgården.
Vi brukar komma upp i ca 100 fantastiska tårtor, och blir förstås glada om ni föräldrar/barn även i år bakar en tårta till det pampiga tårtbordet.
11.00 Fritids öppnar för redan inskolade elever.
Vi är tacksamma om ni tydligt lämnar över ansvaret till fritidspersonalen så att de vet när ni föräldrar går.

Dagen därpå är det vanlig skoldag med start 8.10 utom för Förskoleklassen som börjar kl 9.00 den dagen.

Varmt välkomna önskar,
Kollegiet på Backebo