Marie, fritidshemspedagog på Backebo, bjuder in till en bloggserie där hon berättar om sin och elevernas resa att låta det digitala på ett kreativt sätt ta en naturlig plats i lärandet. Detta är del 2. 

Det är först nu efter mitt första år i skolans värld som jag till fullo inser vikten av att det finns kopplingar till allt vi gör i skolan.
Det gäller förstås även hur jag kopplar elevernas användande av digitala resurser till läroplanen.  Att det sedan ska ingå syfte och mål har för mig alltid varit en självklarhet i mitt eget lärande. Varför ska jag annars lära mig något om jag inte förstår varför och till vilken nytta!?

Jag har också på ett helt nytt sätt fått glädje av att blogga om det jag gör. Vilket nu har lett till att jag fått
möjligheten att medverka i Skolverkets satsning kring stärkandet av ”Digital kompetens” enligt den nya delen i
läroplanen som träder i kraft år 2018. Något som gör mig stolt och glad samtidigt som det ger mig en bekräftelse
på att jag är på rätt väg och att mitt sätt att vara nyfiken och hungrig på ny kunskap lönar sig. Jag kan än så länge inte avslöja för mycket.
Men att det handlar om att uttrycka sig genom olika estetiska uttrycksformer med hjälp av digital teknik på en digital plattform,
det kan jag avslöja. Och blir du sugen på att veta mer så håll utkik här på bloggen.

Vi hörs!
// Marie L Husbom
Fritidshemspedagog, Backeboskolan